Îngrijirea zilnică a părului – cum s-o faci cel mai bine?


Povestea părului tău poate fi foarte similară cu oricare alta pe care o poate avea mulți dintre noi. Ani de experimente, neglijență, și imagini ale părului pe care nu le-ai arăta niciodată nici sub presiune: breton, ondulație permanentă, îndreptare cu placa, și rădăcini necolorate. Din fericire, învățăm în mod continuu, și odată ce știi ce-i rău și ce-ți lipsește, poți să-ți îmbunătățești ritualul de îngrijire a părului. Află mai multe despre părul tău.
Ce-ți deteriorează cel mai tare părul?

Neglijența principală în îngrijirea părului constă din acțiuni care deteriorează părul. Astea ar fi: colorarea inadecvată, tratamentele chimice, dar și uscarea zilnică cu aer cald.

Șirul nu se oprește aici, deoarece chiar dacă îți protejezi părul împotriva colorării, poți să-l deteriorezi și în alte moduri. Neglijența repetată zi de zi și lună după lună poate fi de asemenea dăunătoare. Ignori soarele, sau pălăriile, și nu ești atentă în timpul pieptănatului, ci în schimb îți piepteni părul cu o perie dură? Repară rapid aceste erori!

Cum să-ți îngrijești corect părul?

De mare importanță pentru părul tău sunt șamponul și balsamul, chiar dacă crezi că părul tău e într-o stare bună și nu necesită tratamente speciale. Se dovedește a fi o alegere bună, dar nu-i chiar o necesitate. Nu toate produsele ți se potrivesc!
Părul care este uscat la vârfuri, poate fi gras la rădăcini, în timp ce părul uleios are nevoie de hrănire. Din aceste motiv, îngrijirea zilnică trebuie să-ți satisfacă necesitățile particulare, și să se potrivească cu schimbările care țin de părul tău.
Vara părul are tendința să fie foarte uscat, în timp ce iarna are tendință de subțiere din cauza căciulelor călduroase. Uneori apar alte probleme, cum ar fi căderea părului sau vârfurile despicate. Nu există nicio regulă universală de îngrijire pe care ar trebui s-o urmezi oricând și oriunde. Nu uita asta!
Atunci când părul are nevoie de o îngrijire adițională, deoarece e uscat, alocă câteva săptămâni pentru tratamente speciale. Alege produsele ușoare, dar bogate într-o mulțime de igrediente benefice. Uleiurile au efecte uimitoare!

Ai grijă la temperatură!

Unul din cei mai mari dușmanii ai părului tău este temperatura înaltă – care presupune așa acțiuni ca uscarea, îndreptarea și ondularea. Uneori sunt greu de evitat, în special când lași să-ți coafezi părul pe ultima sută de metri. Ar trebui să renunți definitiv dacă într-adevăr îți place să ai părul drept sau ondulat? Nu! Dar de acum încolo, fă-o cu prudență, și asigură-te că aplici un Spray pentru protecție termică. Acest produs are grijă ca părul tău să nu-și piardă elasticitatea și hidratarea, îl protejează și împotriva efectelor distrugătoare ale temperaturilor mari.
Dacă ai părul neascultător și greu de coafat, dar depui efort să-l îndrepți, protejează-l cu Spray pentru îndreptare care precedă tratamentul. Acest produs cosmetic conține cheratină care facilitează coafarea, astfel părul nu este atât de mult expus la temperaturile mari.

Îngrijește-ți scalpul!

Ai grijă adecvată de scalpul tău! În afară de îngrijirea cu produse cosmetice, poți apela la masajul capului; aceasta îmbunătățește circulația pielii și stimulează creșterea părului. Un asemenea tratament nu îmbunătățește doar starea părului, ci și... îl relaxează. Poți folosi degetele (ca atunci când îți speli părul), sau în special un pieptene 2 în 1.
Recompensa merită toată atenția: frumusețe, sănătate, păr superb. Vei încerca?

Comentarii