Pregateste-te de primavara! Scapa de semnele iernii!

Curând scăpăm de mănuşi, eşarfe, căciuli fiindcă primăvara e în drum spre noi! 

Şi este un bun prilej de a ne evalua starea pielii, a părului şi a feţei. Iarna le afectează serios, oricât nu ne-am strădui noi să-i zădărnicim încercările, acestea fiind cele mai expuse zone care au nevoie de o îngrijire aparte.

Luminează-ţi faţa! 

După iarnă pielea ta poate fi uscată din mai multe cauze, fie a timpului rece de afară sau a căldurii din încăperi. Pielea supra uscată este dată gol de aspectul ei tern specific, este iritată şi poate scuama foarte uşor, aceste lucruri accentuând aspectul ei inestetic. Lipsa hidratării corecte poate fi uşor corectată dar este dealtfel crucial pentru piele ca aceasta să fie bine introdusă în straturile adânci ale pielii pentru ca pielea să se poată bucura de un aspect sănătos mai mult timp. 


Alege măşti faciale cu ingrediente nature şi cu proprietăţi puternice de îngrijire: ulei de argan bogat în acizi graşi, vitamina E, ulei de măsline sau energizantul ceai alb. Înaintea aplicării acestor măşti faciale este necesară o curăţire profundă a piellii. Foloseşte peelinguri care îţi vor exfolia delicat pielea, înlăturând celulele moarte şi nivelând-o.



Readu la viaţă părul! 

Accesoriile pentru cap, îţi protejează într-o oarecare măsură podoaba capilară de temperaturile joase de afară, dar în acelaşi timp îţi aduce alte probleme cum ar fi ruperea sau încâlcirea. Părul tău ar trebui să beneficieze de acelaşi tratament ca şi pielea iarna, fiindcă structura lui suferă şi poate fi uşor distrusă. Dacă balsamul nu te ajută, mai avem 2 soluţii:

•  Masca de par este un ajutor perfect pentru a-ţi aduce la viaţă părul. Îngrijeşte şi hrăneşte în profunzime, lăsând firul puternic, lucios şi uşor de pieptănat. Distribuie în cantităţi egale balsam pe părul proaspăt spălat şi lasă să acţioneze circa 15 minute, după care clăteşte cu atenţie. Alege maştile cu ingrediente bogate în vitamine, proteine sau uleiuri esenţiale: ulei de măsline, ulei de cocos, caviar, lapte, miere sau avocado. Asigură-te că masca ta de păr are aceste ingrediente pentru a te bucura de păr sănătos, puternic şi regenerat.

•  Tratamentul leave-in cu o formulă concentrată care adresează probleme diferite ale firului de păr şi care au rezultat imediat. Cu doar câteva picături vezi rezultatul! În dependeţă de problema părului poţi alege tratamentele cu ulei de Argan care hidratează şi hrănesc în profunzime firul. Keratină pentru a reconstrui structura părului şi pentru a-l proteja de razele UV şi căldură, sau proteine de mătase pentru a menţine un nivel optim de hidratare, elasticitate şi aspect mătăsos.


Redă frumuseţea mâinilor tale 

Mănuşile nu te protejează 100% de gerul de afară. Pe lângă asta, dacă eşti fan al acestora, te vezi nevoită să le scoţi prea des pentru a avea acces la telefonul motiv, iar în aceste momente pielea are de suferit drastic, ea fiind uşor deshidrată iar acest fapt duce la o uşoară iritare. Dacă ai o rutină care include aplicarea cremei de mâini, e foarte bine! Miere, unt de shea, cacao, ulei de argan şi glicerină care ar trebui să-ţi protejeze mâinile iarna. În afară de aceasta, pentru a încuraja regenerarea pe timp de noapte, este bine să aplici o mască din 1 linguriţă ulei de măsline sau miere, sau să aplici un strat mai gros de cremă de mâini. Apoi îmbracă-le în mănuşi speciale pentru o mai bună absorbţie.



Nu uita să ai grijă şi de unghii şi cuticule care tot suferă pe timp de iarnă. Inmoaie cuticulele cu cremă de mâini sau foloseşte un tratament mai avansat, exemplu tratament Mira, apoi îndepărtează-le cu grijă. Înainte de aplicarea manichiurii de primăvară vei dori să-ţi întăreşti unghiile cu un tratament special conceput pentru aceasta. Îl poţi folosi şi ca bază pentru manichiură, sau strat de top.

Comentarii