Slider Blog

Tu esti magia sarbatorilor ! Uleiul de curățare – descoperă-i puterea magică în ritualul zilnic! Trucuri pentru o petrecere  de neuitat Pregateste din timp cadourile pentru Craciun! 5 trucuri pentru o schimbare de look instant Cum se ingrijeste tenul matur Eve Collection Redefineste-ti stilul de conturare a ochilor Curățarea – primul pas către un ten frumos! Cum să aplici perfect rujul? Vrei sa scapi de celulita? Acționeaza eficient!

luni, 15 februarie 2016

Cum să aplici perfect rujul?

Rujul aplicat perfect te poate face senzațională. Ține cont de sfaturile de mai jos pentru ca rujul să aibă o persistență îndelungată și să-ți evidențieze frumusețea și senzualitatea buzelor.

Începe cu îngrijirea buzelor 

Îngrijirea adecvată a buzelor este primul pas către o aplicare perfectă a rujului. Nu aplica niciodată ruj pe buze uscate, nu va ascunde imprefecțiunile, ci le va face mai vizibile, creând un efect inestetic. Începe cu exfolierea buzelor. Este cel mai bun mod de a scăpa de celulele moarte și de a lăsa buzele netede. Buzelor tale o să le placă exfolierea cu zahăr – ia puțin zahăr și masează delicat buzele cu ajutorul degetelor. În plus, hidratează buzele cu ulei de măsline, miere sau suc de lămâie. Poți să le exfoliezi și cu ajutorul unei periuțe moale de dinți.

Pregătește baza 

Îți dorești ca rujul să persiste. Pentru aceasta ai nevoie să pregătești o bază bună – un produs hidratant. Acesta poate fi un balsam de buze, o cremă regeneratoare sau vaselină. Apoi așează un strat de pudra, corector sau fond de ten pe buze (din cel pe care-l folosești pentru față) care va fixa rujul.
Folosește creionul de buze

Creionul de buze pare a fi folosit doar pentru ocazii speciale și nu în zile obișnuite. Acesta îți va contura buzele și poate să le facă vizual mai mici sau mai mari. Dar cel mai important, previne întinderea culorii.


Folosește pensula de buze 

Aplicarea rujului nu este atât de ușoară precum pare în filme, care arată întotdeauna foarte senzual. Dacă vrei ca rujul să arate impecabil, aplică-l cu o pensulă, tapează delicat pe buze. De asemenea, evită tamponarea excesivă a buzelor. Conferă persistență Probabil cunoști acest truc care a fost cunoscut de-al lungul anilor și este folosit și până în ziua de azi. După ce aplici un strat de ruj pe bază, șterge orice exces cu un șervețel, apăsând pe buze. Apoi aplică din nou un strat subțire de pudră și apoi al doilea strat de ruj.

Conferă buzelor plinătate cu ajutorul iluminatorului 

Iluminatorul reflectă lumină creând iluzia unor buze mai pline. Aplică iluminator pe centrul buzelor superioare cu un burete. Pentru amplificarea efectului, aplică luciu de buze transparent pe centrul buzelor. Poți folosi de asemenea ruj care îi va conferi buzelor tale efectul 3D, făcându-le să pară mai pline.

 Ridicarea colțurilor gurii 

Colțurile lăsate ale gurii lasă impresia unei fețe triste și obosite. Pot fi ridicate vizual cu ajutorul corectorului, pudrei și a creionului de buze. Acoperă colțurile gurii cu un corector iluminator și pudră. Apoi conturează buzele puțin mai sus de colțuri cu un creion de buze de aceeași culoare ca rujul. Apoi finisează cu rujul.

Schimbă mărimea buzelor 

Pentru ca buzele tale să pară vizual mai mici, aplică pe ele fond de ten, după care - creion de buze, puțin mai jos de linia naturală. Pentru ca buzele tale să pară mai mari, aplică iarăși fond de ten, pudră și conturează cu creionul puțin în afara liniei naturale a buzei. Apoi completează ușor cu ruj. Dacă ai buze mici, încearcă rujuri satinate și evită nuanțele întunecate, fiindcă le vor face să arate și mai mici.

Mat sau lucios? 

Rujul mat va face buzele mai elegante și tonifiate, pe când cel lucios va face ca buzele să pară mai pline, datorită reflecției luminii. Alegerea efectului dorit depinde de ținută și de restul machiajului. 

Dacă machiajul e unul strălucitor, poți opta pentru un ruj mat, dacă ai vrea să pui accent pe buze, optează pentru o nuanță lucioasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza, asa ca te invit sa iti spui parerea: