6 pasi spre picioare frumoase pedichiura de vara

Avem tendința să ne gandim la picioarele noastre numai cand vine timpul să schimbăm pantofii pe sandale, însă picioarele noastre au nevoie de atenție și grijă tot anul împrejur. Învață cum să faci ca să ai picioarele perfecte indiferent de sezon, dar mai ales pregătite de vară. Următoarele sfaturi te vor ajuta să obții rezultatele dorite.

1. Baie relaxantă

 O dată pe săptămană pregătește un ritual de răsfăț pentru picioarele tale dragi. Începe prin a le înmuia într-un amestec cu săpun care îți va înmuia pielea, și le va relaxa. 

Dacă ai lac de unghii pe acestea, te sfătuim să îl ștergi înainte. Pregătește apa abia călduță și adaugă sare și ulei de măsline, levănțică uscată sau ace de pin.

 Poți folosi și produse gata preparate. Alege-le pe acele care conțin sare fiindcă vor înmuia epiderma. Grație acestui amestec, ritualul va fi mult mai eficient. Ține picioarele într 15-20 minute.



2. Scrub și peeling fin

După ce ai înmuiat bine picioarele, este timpul potrivit pentru a le exfolia. Aceasta va îndepărta pielea moartă și va netezi pielea. Poți amesteca ingredientele pe care le ai deja acasa,2 linguri de sare sau zahăr, și ulei de măsline, unul din cele mai eficiente peelinguri pentru pielea obosită. Produsele gata făcute pot conține ingrediente active ca extracte de plante și minerale care ajută la îndepărtarea epidermei uscate. 

Dacă însă, cu toate aceste proceduri, oricum observi piele întărită pe picioarele tale, folosește un dispozitiv de pedichiură care va tăia și îndepărta părțile întărite. Fii atentă să nu te tai.


3. Hidratare care netezește

Ultima parte al ritualului pentru picioare este hidratarea. Crema potrivită îți va hrăni și hidrata pielea, protejînd-o de bătături sau crăpături. Ar trebui să conțină vitamina E, acid lactic, glicerină, uleiuri de plante și extract de aloe. Dacă ai nevoie de o cremă ce va funcționa și ca aniseptic sau va calma iritațiile, alege un produs cu extracte de ulei de ceai. 

Cînd aplici o cremă, în același timp, masează picioarele. Masajul lucrează pentru o absorbție mai bună a cremei care va relaxa mușchii picioarelor și va îmbunătăți circulația. Începe prin a apăsa delicat degetele, presîndu-le blînd, apoi continuă cu mișcări circulare. Masează crema în picioare cu degetele mari, crescînd presiunea. Nu uita să te bucuri de masaj!


4. Timpul pentru pedichiură

Înainte să îți dai unghiile cu lac, verifică mai intîi dacă ai nevoie să cureți cuticula. Șterge toată grăsimea lasată de cremă cu o cotonietă înmuiată în lichid de curățire a lacului. Începe prin a aplica baza, apoi lacul, în 2 straturi dacă este nevoie, și deasupra un top care va proteja culoarea. Aplică o cremă sau ulei pentru cuticule la final.

5. Răsfăț de vară pentru picioare

Ritualul de răsfăț săptămînal nu îl poate înlocui pe acel de îngrijire din fiecare zi. De aceasta este necesar ca în fiecare zi să dedici cîteva minute pentru a îndepărta pielea întărită. Dacă nu ai suficient timp folosește un instrument de pedichiură, sau peelinguri cu acid glicolic. 

Pur si simplu șterge cu acesta locurile întărite, și lasă-l să se usuce. În zilele fierbinți e bine să ai la îndemînă un spray răcoritor, și să îl aplici ori de cîte ori vei simți nevoia. El se va absobi repede și va lăsa în urmă un miros ușor de citrice. La sfîrșitul zilei, poți aplica o cremă sau o loțiune care va relaxa picioarele.


6. Ai grijă de picioare și cînd pășești


Tălpile dure de încălțăminte duc la dureri de picioare. Deci, dacă sandalele tale sunt mai puțin comfortabile sau moi decît erau cînd le-ai procurat, în magazin, poți folosi pernițele de gel care vor atenua impactul cu suprafața rigidă a tălpii. Ele asigură un real comfort pentru picior, fie că porți balerini sau pantofi cu toc. Dacă ai piele întărită și răni între degetele de la picioare, poți incerca și pernițetele pentru sandale. 


Iar acum că picioarele tale arată atît de bine, și te simți comfortabil și bine, decorează-le cu un inel, sau cu o brățară!

Comentarii