Trenduri inspirate din natura

Iarna s-a terminat, iar primăvara deja dă în floare în vestimentație și accesorii! Vezi, ce se ascunde în spatele trendului, ce revine în fiecare sezon cald.
E greu să înțelegi de când natura este în vogă, dar printurile animale, vegetale și florale au devenit foarte îndrăgite de către femei. Au fost prezente încă din antichitate, când oamenii își făceau haine din piele și blană de animale cu scop de protecție. În Egiptul antic purtarea hainelor cu print animal determina statutul social. Trendul a suferit schimbări de-a lungul timpului și a revenit în forță în secolul XX în garderoba starurilor de cinema. Spre exemplu, Elizabeth Taylor purta un costum de baie cu print leopard. După revoluția mass-media, imprimeul animal a devenit foarte popular în diferite țări.


Se zice că printul floral vine din Est. Orientul a inspirat producerea stofelor cu flori, vândute europenilor și percepute ca fiind de prestigiu și calitate superioară. În secolul XX acest imprimeu a migrat în garderoba „copiilor florilor” – hippie. Au fost numiți așa deoarece ofereau flori în semn de protest pașnic împotriva violenței, promovând dragostea și armonia. Moda hippie a invadat toată lumea, iar florile s-au regăsit în tot mai multe ținute.
Astăzi natura cu desen floral, vegetal sau animal e tot mai prezentă în ținute, lingerie, ochelari de soare, portofele, accesorii, poșete care nu se demodează. Accesibile pentru toți, motivele inspirate din natură accentuează perfect stilul feminin, iar miile de tipuri de flori și specii de animale permit crearea unui număr enorm de ținute pentru orice ocazie.
Ceas Nadia
Piesele cu motive naturale sunt mereu colorate. Se recomandă să fie purtate cu haine și accesorii monocrome, sau cu imprimeu contrastant – buline ori dungi alb-negru. Combină o rochie fluidă florată cu o geacă de piele, o bluză cu print cu o pereche de blugi bleu, o bluză albastră dungată cu o fustă pastelată cu flori.

Pandative, broșe, brățări, ceasuri, inele, cercei cu motive naturale permit să ne exprimăm personalitatea. Femeile încrezute și curajoase poartă accesorii cu pisici, șerpi sau insecte. Norocoasele optează pentru buburuze, elefanți sau trifoi, iar cele romantice și delicate aleg fluturi, frunze sau flori.
După o iarnă grea, a venit timpul să revedem garderoba și să o completăm cu ținute stilate și colorate, dar și… inspirate din natură.

Comentarii