Parfum de zi versus parfum de seara

Prima arma a unei femei este parfumul – senzual, floral sau artificial, in armonie cu personalitatea, imbracamintea sau in functie de ocazie.

Fiecare dintre noi ar trebui să aiba pe masuta de toaleta cateva arome diferite de parfum, potrivite unei ocazii anume. Astfel, putem avea parfumuri de zi, usoare si proaspete, care sunt de obicei bazate pe arome de fructe sau flori si parfumuri de seara, cu arome mai senzuale si mai puternice.

Propuneri de parfum de zi:
  • Apa de parfum Incandessence din categoria floral-orientala: orhidee, lalea, bujor.
  • Apa de toaleta Jet Femme din categoria citric-lemnoasa: grepfruct, pepene rosu, lemn de tec.
  • Apa de toaleta Pur Blanca din categoria floral-fructata: frezie, bujor, heliotrop.
  • Apa de toaleta Secret Fantasy din categoria Floral-fructata: ananas, liliac, ambra
  • Apa de toaleta Secret Fantasy Star din categoria floral-fructata: mandarina, iasomie, vanilie.
Pentru seara, puteti alege cu usurinta un parfum mai indraznet. Seara aromele de flori pot fi inlocuite cu ingrediente mai sofisticate, ce contin in compozitia lor o note calde, orientale, cum ar fi moscul, lemnul de santal sau migdalele.

Propuneri de parfum de seara:
  • Apa de parfum Today Tomorrow Always-note dulci de frezie, hibiscus, trandafir si mosc
  • Apa de parfum Little Red Dress-Notele de top sunt citrice, zmeura si ploom, notele de mijloc sunt iasomie si trandafir, notele de bază sunt mosc, lemn de santal si chihlimbar.
  • Apa de parfum Rare Pearls din categoria florala: lemn de trandafir, magnolie, mosc
  • Apa de parfum Rare Gold din categoria floral: iasomie,lemn de santal
  • Apa de parfum Perceive din categoria floral-oriental: frezie, para, mosc.


Sfaturi cum alegem parfumul potrivit:

1. Fii atenta la ingrediente

Un parfum poate fi descris drept: citric, floral, picant, lemnos sau cu aroma de mosc. Aceasta descriere dovedeste ca, desi ingredientele sunt mai multe, aceasta este aroma predominanta. Citeste cu atentie eticheta produsului, vezi care sunt ingredientele. O aroma citrica sau florala va fi mult mai potrivita pentru zi, pe cand cele lemnoase se asorteaza evenimentelor deosebite. 



2. Incepe cautarea de acasa

Mai exact, fii atenta la aromele din jurul tau. Care sunt florile al caror miros te incanta? Ce arome preferi pentru lumanarile parfumate? Observa parfumurile prietenelor tale, vezi daca iti place ceva anume la vreunul dintre ele, citeste-le eticheta si identifica aroma care iti place. Fa o lista atat cu aromele preferate, cat si cu parfumurile care contin aceste ingrediente.



3. Nu te grabi la cumparaturi

Este bine sa cumperi parfumul dupa-amiaza – atunci simtul mirosului este foarte accentuat. Cu lista de la punctul 2, incepe testarea, mai intai pe mostre de hartie si apoi, daca iti place, neaparat pe piele, pentru ca sa afli exact cum se simte parfumul pe pielea ta. Lasa 2-3 minute si miroase din nou. Cel mai bine este sa indepartezi apoi toate aromele de pe piele cu un servetel umed, si sa alegi doua dintre parfumurile incercate, care ti-au placut cel mai mult. 

REGULI DE PURTARE A PARFUMULUI


• Poarta un parfum fresh vara si unul cu o aroma mai puternica iarna.
• Este bine sa oscilezi parfumurile, pentru ca folosind acelasi parfum nu vei mai distinge aroma lui si vei avea tendinta sa folosesti prea mult.
• Aplica parfum in locurile unde se simte cel mai puternic pulsul: incheieturile mainilor si in lateralele gatului, de la o distanta de 12-14 cm.
• Nu aplica mai multe parfumuri deodata. Amestecul de mirosuri poate deveni neplacut.
• Nu aplica niciodata parfumul pe haine. Acesta le poate pata si nici nu va avea aroma stiuta de tine.


Nu exagera! Parfumul tau excesiv poate cauza oamenilor din jurul tau o stare mai putin confortabila.


Este important sa tineti cont de faptul ca parfumul miroase diferit in contact cu diferite tipuri de piele, iar mirosul pe care il simtim atunci cand pulverizam un parfum in aer sau pe o bucata de hartie, nu este acelasi cu cel de pe piele.

Comentarii