Cum îţi îngrijeşti pielea sensibilă iarna

Paradoxal, şi iarna ţi se deshidratează pielea de la căldură excesivă. Nu da centrala la mximum, nu face duşuri fierbinţi, nu sta cu aparatul de aer condiţionat dat pe 30° C. Montează un umidificator pentru cameră sau pune vase cu apă pe calorifer. Fă duşuri calde, nu fierbinţi, fără să foloseşti geluri de duş, fiindcă au alcool şi usucă pielea; optează pentru un săpun neutru şi tamponează-ţi pielea cu un prosop, după care aplică imediat o cremă hrănitoare, pentru a reţine apa în pori.

Hidratează-ţi epiderma constant, ori de câte ori te speli pe mâini sau faci duş, seara la culcare, dimineaţa înainte să te îmbraci. Poartă peste noapte şosete şi mănuşi de bumbac, după ce ai aplicat o cremă grasă din belşug, şi nici vorbă de mâini şi călcâie crăpate.

Pentru faţa înroşită, cu vase capilare sparte

Cremele de zi trebuie să aibă factor de protecţie solară chiar şi iarna, iar cele de noapte trebuie să conţină antioxidanţi împotriva radicalilor liberi (frigul, vântul, căldura excesivă). Cremele trebuie să fie calmante, foarte hrănitoare, bogate, fără a fi grase.


Înlocuieşte săpunul de faţă cu un demachiant, pentru dimineaţă, ca şi pentru seară. Săpunurile şi gelurile de curăţare au un efect prea dur pentru această perioadă în care tenul tău are nevoie de bariera lipidică pentru a face faţă temperaturilor de afară. Aplică o dată la două-trei zile o mască pentru curăţare a porilor şi rehidratare intensă.



Comentarii