Retete pentru aplicarea parfumului



Parfumul este una din experientele senzoriale cele mai complexe,o calatorie in timp, ce scoate la iveala stari, persoane, locuri pe care le asociem cu acel miros.

Starea de spirit si stilul de viata isi pune si el amprenta in momentul in care aplicam un parfum…deci sa incercam sa fim cat mai binedispusi si mai sanatosi ca sa ne bucuram din plin de parfumul ales. Esti blonda, roscata sau bruneta…la origini…conteaza! Blondele au in general o piele mai uscata iar roscatele pielea sensibila si foarte deschisa, de aceea parfumul persista mai putin. Brunetele sunt cele mai avantajate datorita pielii mai grase.
    "Retete" pentru aplicarea parfumului:
  • parfumul nu se aplica pe haine, chiar daca poate persista mai mult intr-adevar, el trebuie aplicat pe corp pentru ai permite sa isi adapteze aroma la tipul nostru de piele si de ph, numai asa ii vom conferi aceea nota de originalitate si nu vom risca sa deranjam simturile altora… unde mai pui ca ne putem trezi cu bluza preferata patata de parfumul mult iubit. Valabil si pentru bijuterii…Asa ca de acum incolo aplicati parfumul inainte sa va imbracati si nu o sa riscati sa mai tarati arome grele dupa dvs…
  • Daca doresti ca parfumul sa persiste mai mult aplica pe zonele unde se simte pulsul (gat, incheieturi), pentru ca aici datorita circulatiei intense a sangelui, zona este intotdeauna calda, ceea ce ajuta la degajarea indelungata si treptata a aromei.
  • Nu freca dupa aplicare, tendinta pe care o au multi dintre noi mai ales cand aplicam pe incheietura mainii, pentru ca aroma se poate modifica considerabil. Trebuie luat in considerare faptul ca vara parfumurile persista mai mult si sunt mai intense, iar in anotimpul rece aroma trebuie reimprospatata la cateva ore, deaceea foloseste vara un parfum fresh sau floral (Jet femme, Little Black White Dress etc.) iar iarna unul oriental (gen Today, True Glow, Far Away). Daca folosesti o crema de corp inainte, de preferat este sa fie un produs complementar parfumului, daca nu folosesti o crema inodora (fara miros), asta pentru a evita sa obtii un rezultat mai putin “parfumat".
  • Persoanele cu pielea uscata trebuie sa aplice parfumul mai des.
  • Aplica parfumul imediat dupa ce ai facut baie, cand porii sunt inca deschisi, pentru un efect mai indelungat.
  • Nu freca zonele proaspat inmiresmate pentru a nu altera mirosul. Dupa cateva ore, este chiar indicat sa atingi usor zonele parfumate pentru a revitaliza parfumul.
  • Pastreaza parfumul in loc racoros si intunecos, cu o temperatura constanta.
  • Un parfum nu se pastreaza mai mult de 3 ani si asta, doar daca e bine pastrat.
  • Nu se pot testa mai mult de 3 arome o data, cu exceptia cazului ca ai un nas deosebit :).
  • Cu o zi inainte nu consuma mancaruri condimentate sau cu usturoi, deoarece aceste ingrediente pot schimba mirosul unui parfum pe piele.
  • Incearca mai intai parfumurile pe blotere (cartonase speciale pentru testarea parfumurilor) sau servetele - astfel, iti vei usura alegerea. cand mirosi, tine bloterul la cativa centimetri distanta de nas.
sursa: avon.md

Comentarii