Produsele de ingrijire a parului in functie de tipul de par

Tipurile de par sunt determinate de starea naturala a parului si mai precis de cat de mult sebum produc glandele sebacee ale fiecaruia. Totusi, vopsitul si coafatul parului determina si ele modificari ale tipurilor de par.

1. PAR USCAT


CARACTERISTICI: Parul uscat este lipsit de stralucire, se simte uscat, se incurca usor si este greu de pieptanat cu pieptenele sau peria, in special cand este ud. Este destul de gros la radacina insa se subtiaza la varfuri care sunt in cele mai dese cazuri despicate.
CAUZE: Spalatul excesiv cu sampon nepotrivit pentru tipul de par, folosirea indelungata a echipamentelor de coafat, folosirea gresita a vopselei de par sau a solutiilor pentru permanent, soarele sau temperaturile extreme. Toate acestea afecteaza nivelul de hidratare si influenteaza pierderea elasticitatii si supletii parului.
SOLUTII: Utilizati un
Sampon si un Balsam hidratant si lasati parul sa se usuce dupa baie, pe cat posibil, in mod natural.


2. PAR NORMAL

CARACTERISTCI:
Parul normal nu este nici foarte gras nici foarte uscat si isi mentine un timp indelungat forma obtinuta prin coafare. Pentru parul normal sunt recomandate un Sampon si un Balsam regenerator sau un Sampon 3 in 1.

3. PAR GRAS


CARACTERISTICI: Parul gras are un aspect mereu gras si nu are volum.
CAUZE: Producerea in exces a sebumului datorita problemelor hormonale, stresului, temperaturilor extreme (foarte cald sau foarte frig), periatului excesiv al parului sau a trecerii prea dese a mainilor prin par, transpiratiei sau dietei bogate in grasimi. Parul poate deveni gras, lipicios si greu de ingrijit in cateva zile sau chiar in cateva ore.
SOLUTII: Utilizati un
Sampon si un Balsam pentru volum.


4. PAR COMBINAT

CARACTERISTICI: Parul combinat este gras la radacina si uscat si uneori despicat la varfuri.
CAUZE: Tratamente chimice, supra expunerea la soare sau folosirea indelungata a echipamentelor de coafat.
SOLUTII: Utilizati sampon si balsam intaritor sau care sa confere volum si care in acelasi timp sa hraneasca varfurile si sa protejeze impotriva vremii.


5. PAR VOPSIT / COAFAT

CARACTERISTICI: Parul vopsit (coafat) este mult mai poros decat cel tratat chimic.
SOLUTII: Utilizati
Sampon si Balsam pentru par vopsit care sa imbunatateasca aspectul si structura firului de par.

Comentarii