Slider Blog

Tu esti magia sarbatorilor ! Uleiul de curățare – descoperă-i puterea magică în ritualul zilnic! Trucuri pentru o petrecere  de neuitat Pregateste din timp cadourile pentru Craciun! 5 trucuri pentru o schimbare de look instant Cum se ingrijeste tenul matur Eve Collection Redefineste-ti stilul de conturare a ochilor Curățarea – primul pas către un ten frumos! Cum să aplici perfect rujul? Vrei sa scapi de celulita? Acționeaza eficient!

joi, 9 iulie 2009

Igiena corpului

TRANSPIRATIA

Un adult are in medie doua milioane de glande sudoripare care pot fi impartite in doua categorii:

1. Glande sudoripare Ecrine – pot fi intalnite pe o mare suprafata a corpului in straturile din profunzime ale pielii. Ele secreta transpiratia la suprafata pielii prin niste canale asemanatoare cu cel lacrimal. Aceste glande regleaza temperatura corpului si elimina cateva din reziduurile corporale. Intr-o zi, corpul unui adult poate secreta de la 0,5l pana la 1,5l de transpiratie. Glandele sudoripare Ecrine au un rol foarte important in ceea ce priveste umiditatea pielii si prin urmare sunt cauza problemelor de transpiratie excesiva.

2. Glandele sudoripare Apocrine – sunt mai mari decat glandele sudoripare Ecrine. Canalele lor se termina la nivelul foliculului pilos si nu la suprafata pielii. Aceste glande sunt intalnite doar in anumite zone ale corpului. In timp ce glandele sudoripare Ecrine sunt sensibile la temperatura, glandele sudoripare Apocrine sunt stimulate de sistemul hormonal al corpului. Transpiratia apocrina este declansata de probleme emotionale: frica sau suparare.Transpiratia, umiditatea pielii si mirosul corpului sunt probleme distincte cauzate de doua tipuri de glande sudoripare: glandele sudoripare Ecrine sunt responsabile de transpiratia corpului, iar cele Apocrine de mirosul corpului. Transpiratia este un complex natural incolor si fara miros. Totusi, transpiratia din zona de sub brat are un miros caracteristic cauzat de reactia dintre transpiratie si bacteriile de la suprafata pielii.

PREVENIREA

Deodorantele nu opresc transpiratia, ci opresc interactiunea intre bacterii si transpiratie. Deodorantele solide (stick) si cele clasice au nevoie de timp dupa aplicare pentru a-si face efectul, pana cand substantele antiperspirante se dizolva inainte de a-si indeplini rolul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza, asa ca te invit sa iti spui parerea: