Ingrijirea corpului

1. EXFOLIEREA
METODE DE EXFOLIERE
Masati usor pe pielea umeda, folosind un gel de dus exfoliant (Smooth Surface Exfoliating Gel Cleanser
) care contine mici particule abrazive. Clatiti apoi din abundenta cu apa calda.


Puteti utiliza impreuna cu gelul exfoliant si o manusa de baie(sau obisnuitul burete de baie), dar aceasta metoda poate fi destul de dura daca masajul nu este facut cu delicatete.


Exista si perii speciale care pot fi utilizate in procesul de exfoliere a corpului, dar cu acestea exfolierea trebuie facuta delicat, pe pielea uscata inainte de dus. Aceasta metoda ajuta la indepartarea pielii moarte.

EXFOLIEREA PERFECTA

Indiferent de metoda pe care o folositi pentru a exfolia pielea corpului, cel mai bine este sa va concentrati asupra unor zone specifice: brate, coapse, calcaie si genunchi. Insa, masajul trebuie sa fie delicat in zona stomacului si pe partea interioara a bratelor. Masajul trebuie facut cu miscari largi, in directia inimii.
Pentru pielea mai uleioasa se recomanda ca exfolierea corpului sa fie facuta da 2-3 ori pe saptamana, in timp ce pentru celelalte tipuri de piele este suficient doar o data pe saptamana.


SFAT: Nu exfoliati niciodata pielea inflamata sau cu probleme (cosuri, rani, etc.). Este foarte important ca dupa exfoliere sa aplicati o lotiune de corp hidratanta sau tonifianta (Totally Even Firming Skin Tone Lotion
) pentru a proteja stratul nou de celule de la suprafata.


TRUC: Pentru a obtine o piele catifelata, inainte de exfolierea corpului va recomandam sa masati pielea cu ulei de corp (ideale pentru aceasta metoda sunt uleiurile de baie Skin So Soft).

2. HIDRATAREA

Hidratarea este o parte importanta in ingrijirea zilnica a corpului si este mult mai eficienta daca lotiunea sau crema hidratanta de corp este aplicata dupa baie/dus si exfoliere.


Pielea corpului avand mai putine glande care secreta sebum decat pielea fetei are tendinta de a capata un aspect uscat ceva mai usor. Deshidratarea pielii corpului este accentuata si de frecarea cu hainele. Este foarte important sa inlocuim aceste grasimi pierdute ale pielii corpului prin utilizarea zilnica a produselor special create din gama Avon Body si Skin So Soft.

METODE DE HIDRATARE


LOTIUNI

Sunt recomandate pentru toate tipurile de piele, usor de aplicat, se absorb repede in piele


ULEIURI

Perfecte pentru pielea uscata. Pot fi utilizate inainte de baie/dus si dupa exfoliere pentru a hidrata pielea.


CREME

Ideale pentru pielea uscata in special pentru zonele corpului cu piele uscata: maini, picioare, genunchi, coate si antebrate.


LOTIUNI PARFUMATE

Completarea perfecta pentru parfumul dumneavoastra preferat, realizand in acelasi timp si hidratarea pielii corpului.

HIDRATAREA PERFECTA

Masati pielea corpului cu produsul hidratant preferat cu miscari mai puternice pentru a stimula circulatia sangelui. Pentru a pastra nivelul optim de hidratare al pielii corpului aplicati produsul hidratant imediat dupa baie/dus pe pielea umeda. Concentrativa asupra zonelor corpului unde nu exista foarte multe glande si deci pielea este mai uscata: calcaie, coate, genunchi si gambe.


Daca nu aveti timp sa urmati acesti pasi in rutina zilnica, puteti sa turnati cateva picaturi de ulei de baie in apa cu care va spalati, astfel dupa fiecare baie pielea va fi acoperita cu un strat subtire de ulei hidratant si hranitor.


Sanii nu au nici un muschi care sa-i sustina, pielea din aceasta zona fiind foaret fina. Gelul Contur pentru Bust (Body In-Shape Bust Gel) este produsul special creat pentru a imbunatati textura, tonusul si nivelul de hidratare al pielii din aceasta zona.


3. MASAJ
De obicei oamenii se gandesc la MASAJ ca la o actiune viguroasa si dificila. In realitate, MASAJUL este foarte benefic pentru a relaxa musculatura si a revigora corpul si deci ar trebui sa faca parte din “regimul de frumusete” al fiecaruia.

BENEFICIILE MASAJULUI

Masajul poate relaxa si revigora corpul si mintea. Pielea, circulatia sanguina si sitemul limfatic sunt stimulate si astfel se imbunatatesc procesul de regenerare celulara si procesul de eliminare a toxinelor din organism. Muschii se relaxeaza, la fel si alte zonele incordate ale corpului, obtinandu-se astfel o senzatie placuta in tot corpul. Cu ajutorul masajului se imbunatateste circulatia sanguina. Acest lucru ajuta la o mai usoara exfoliere a stratului superficial de celule moarte si in procesul de regenerare al pielii. Masajul ajuta la intretinerea colagenului care da elasticitate si fermitate pielii si deci se previne astfel aparitia ridurilor. Tot cu ajutorul masajului se regleaza activitatea glandelor sebacee si sudoripare ale pielii.

MASAJUL IN "REGIMUL DE FRUMUSETE" ZILNIC
Acum, dupa ce ati aflat despre beneficiile masajului, incercati sa-l includeti in rutina zilnica.
- Folositi-va de dus pentru a realiza un masaj eficient: aplecati capul in fata si directionati jetul de apa catre baza gatului. Veti simti cum tensiunea musculara din acea zona va dispare. Pentru o trezire rapida, incheiati dusul de dimineata cu un jet de apa mai rece – se imbunatateste astfel tonusul pielii.
- Insistati cu masajul asupra zonelor afectate de celulita in momentul in care utilizati exfoliantul de corp
- Aplicati cu un masaj delicat lotiunea dvs. Avon de corp
- Masati in fiecare zi zonele afectate de celulita cu ajutorul Gelului anticelulitic Avon

4. CELULITA

CE ESTE CELULITA?
Celulita apare in special in zona coapselor si zona stomacului, fiind usor de recunoscut datorita faptului ca textura pielii are aspect de “coaja de portocala”. Celulita nu este specifica doar femeilor in varsta sau grase ci poate fi intalnita si la femei tinere sau slabe.


Celulita este o acumulare de grasimi, fluide si toxine in reteaua solida de fibre de elastina si de colagen, in profunzime. Aceasta cauzeaza o lasare a pielii in acele zone. Pielea din aceste zone poate fi rece la atingere pentru ca circulatia sangelui este ingreunata, iar sistemul limfatic, responsabil in eliminarea toxinelor, nu poate functiona corect.

AVETI CELULITA?
Incercati sa strangeti delicat pielea intre degete in zona coapselor. Daca pielea are aspect de “coaja de portocala” inseamna ca aveti celulita. Alte indicii pot fi: pielea este mai alba si se simte mai rece decat in alte zone de pe picioare.

CE CAUZEAZA CELULITA?

Celulita poate fi cauzata si/sau agravata de:
- o dieta nesanatoasa, in care predomina toxinele. Corpul este supus unor solicitari suplimentare pentru a scapa de greutatea in plus.
- stresul si lipsa exercitiilor fizice care determina incetinirea circulatiei sangelui si a functionarii sistemului limfatic
- factori ereditari – daca mama dvs. are celulita sigur si dvs. veti avea
- hormoni – dezechilibrul hormonal are o contributie importanta

LUPTATI IMPOTRIVA CELULITEI


1. Formati-va o dieta fara multe grasimi
2. Imbunatatiti-va circulatia sanguina urmand unul din sfaturile de mai jos:
- Utilizati Gelul Anticelulitic Avon (Avon Body Self-Tout Anti-cellulite Gel) care imbunatateste textura si fermitatea pielii in zonele afectate de celulita
- Urmati tehnicile de exfoliere descrise la capitolul dedicat
- Folositi o manusa pentru masaj sau tehnicile generale de masaj descrise la capitolul dedicat
-Faceti cat mai multa miscare, exercitii fizice

Comentarii