Ingrijirea tenului dupa plaja

Un bronz frumos este semnul unei vacante reusite. In timpul expunerii la soare insa pielea are de suferit, devine mai sensibila si predispusa la iritatii. Din fericire exista multe solutii pentru a rezolva acesta problema. Iata ce ai de facut:

Actioneaza rapid

Daca pielea te usutura atunci cand te imbraci este deja un semn ca are de suferit. Nu astepta sa ajungi aici. Imediat dupa plaja, curata pielea cu un gel de dus crema, bogat in ingrediente hranitoare si calmante precum ceaiul verde, verbena, jojoba sau extracte de unt de shea. Foloseste apa calduta. O piele curata absorbe mult mai bine ingredientele hranitoare si regeneratoare din lotiune de corp.

Racoreste pielea

Lotiunile de corp cu formula usoara sunt recomandate pentru pielea care sufera dupa expunerea la soare. Alege produse care au ca ingrediente panthenolul, aloe si vitamine. Acestea, sub forma de lotiune sau gel calmeaza rapid pielea, o hranesc si o hidrateaza si se absorb usor, dar in acelsi tip te ajuta sa iti menti bronzul. Si formula sub forma de spray este o solutie eficienta si benefica pentru corp.



Lotiune de corp hidratanta cu ceai verde si verbena

• hidrateaza
• parfumeaza discret
• catifeleaza

Cum actioneaza: formula usoara se abosoarbe rapid in piele. Extractele de ceai verde si verbena calmeaza pielea iritata de soare si o racoreste.

Mod de folosire: aplica pe pielea curata.


Spray revigorant cu ceai verde si verbena

• ofera prospetime
• energizeaza
• parfumeaza discret pielea

Cum actioneaza: formula imbunatatita cu ceai verde si verbena revigoreaza si lasa pielea discret parfumata.

Mod de folosire: pulverizeaza pe tot corpul.

Gel de dus revigorant cu ceai verde si verbena

• hidrateaza si improspateaza pielea
• lasa pielea moale la atingere
• parfumeaza discret

Cum actioneaza: formula delicata cu extract de ceai verde si verbena curata pielea si o hidrateaza, energizeaza si calmeaza. Ceaiul verde este cunoscut pentru proprietatile sale de calmare, iar verbena asigura relaxarea.

Mod de folosire: aplica o cantitate mica pe buretele de baie, maseaza pe tot corpul si apoi clateste cu apa din abundenta.


Cum faci fata soarelui

Pielea fetei este expusa pe tot parcursul verii la efectele nocive ale soarelui si de aceea are nevoie de ingrijire speciala. Dupa o zi petrecuta la plaja foloseste o crema sau o masca de fata hidratanta. Ingrediente precum cacao, unt de shea, fruct acai, ulei de masline sau vitamine redau confortul pielii si ofera senzatia de catifelare. Cel mai important este sa aplici in fiecare zi crema de fata cu protectie SPF.

Protejeaza parul

In timpul verii parul se deterioreaza, isi pierde stralucirea datorita expunerii la soare, vant sau sarea din apa marii. Pentru a-l mentine frumos si sanatos poti folosi un ser leave-in cu keratina, care se aplica direct pe parul uscat oferind regenerare intensa si protectie impotriva razelor solare. Tot pentru regenerare intensa aplica o masca cu extracte de fruct acai sau ulei de masline. 

Aplica masca pe toata lungimea parului, lasa sa actioneze 10-15 minute. Este recomandat sa iti acoperi parul in acest timp cu un prosop, in acest fel ingredientele hranitoare sunt absorbite mai usor. Rezultatul va fi un par hidratat si usor de descurcat.

Tratamente traditionale

Exista si retete traditionale pe care le poti folosi pentru ingrijirea pielii in sezonul cald. Probabil cea mai cunoscuta este aplicarea unor comprese cu iaurt sau kefir pe piele. Fiind reci acestea redau rapid confortul pielii si o catifeleaza. Laptele proaspat poate fi folosit ca ingredient regenerator pentru baie. 

In cada plina cu apa calduta toarna 2 litri de apa, 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de miere si in amestecul astfel preparat stai 15 minute. Un astfel de tratament nu necesita clatire, iar pentru uscare este suficinet sa tamponezi usor pielea cu un prosop. Efectul va fi o piele hidratata, catifeleta la atingere si discret parfumata. 


Gel dupa soare cu aloe
  • racoreste si netezeste
  • hidrateaza si prelungeste rezistenta bronzului
  • calmează pielea arsa de soare
  • nu lasa o senzație neplacuta lipicioasa

Cum se foloseste: aplica pe piele dupa fiecare expunere la soare.

Comentarii