Mituri si realitate despre hidratarea pielii


Hidratarea pielii face parte din obiceiurile tale de ingrijire a pielii. Foarte bine pentru tine…si pentru pielea ta! probabil stii deja o multe lucruri despre hidratare, atunci cele ce-ti vom spune te vor ajuta sa clarifici si alte dubii.




Hidratarea pielii este acelasi lucru ca ingrijirea ei cu crema

Mit: Aplicarea cremei ajuta pielea sa pastreze apa, impiedicind evaporarea excesiva si construind o bariera protectoare. Ingredientele cremelor care contribuie la acest process sunt acidul hyaluronic si glicerina. Hidratarea pielii insa defineste mai mult aspectul sanatos si il imbunatateste hranindu-l cu vitamin, acizi grasi necesari, minerale si alti nutrient care contribuie la aspectul sanatos al acesteia.

Pielea grasa nu necesita aplicarea unei creme

Mit: Prea frecvent utilizarea de solutii care curata si contin alcool ii pot cauza uscarea iar renuntarea la crème o face numai sa produca mai mult sebum. De aceea este crucial sa beneficieze de o ingrijire pe masura cind vine vorba de hidratare. Este recomandat de folosit geluri usoare care vor fi repede absorbite de piele.

Ingrijirea de noapte si zi necesita diferite creme

Adevarat: Pielea se comporta diferit ziua si noaptea. Ziua are loc expunerea la soare, contiminari, stress, calitatea aerului din incapere, temperatura camerei si dietele influenteaza starea pielii. In timpul zieli, pielea trebuie sa fie protejata de toate acestea, din aceasta cauza cremele de zi contin factori de protective SPF, iar noaptea pielea se regenereaza, in alte cuvinte trebuie sa se odihneasca si sa recapete puterea pentru a doua zi

Acidul hyaluronic hidrateaza pielea

Adevarat: Acidul hyaluronic este produs in celulele pielii. El formeaza un strat protector care impiedica evaporarea apei si o pastreaza hidratata. Cu anii insa pielea nu mai este capabila sa produca cantitatea necesara de acid, acest lucru ducind la uscarea ei si astfel primele riduri apar. Cremele care contin acid hyaluronic ajuta sa aduca acest element in piele ajutind pielea sa-si recapete ferimitatea, supletea si aspectul tinar.

Apa consumata ajuta la hidratarea pielii

Mit: Cantitatea necesara pe zi este de 1,5 litri. Aceasta ajuta la digestie, curata single de toxine si da, hidrateaza corpul…dar nu suficient. In afara de ea trebuie utilizate creme a caror scop este anume hidratarea si mentinerea protectiei pielii.

Diferite parti ale corpului necesita diferit tip de hidratare

Adevarat: Desi pielea este tratata ca un organ tot intreg, ea este diferita in diferite parti ale corpului. Pielea fetei este predispusa accneii si arsurilor solare, in timp ce pielea de pe coate si calcaie se face aspra mai repede. Este esential sa fie folosite diferite tipuri de creme pentru diferite parti.

Adu-ti aminte sa folosesti o crema care corespunde perfect pielii tale.

Comentarii