Trucuri pentru o petrecere de neuitat

Asta e! Ziua pentru care te-ai pregătit și ai făcut planificări. Crăciunul este perioada de vârf a sezonului, și de regulă, o sărbătorim alături de familie și prieteni apropiați. Nu-i deloc ușor să găzduiești un asemenea eveniment și necesită unele pregătiri, dar totul se poate obține cu o bună planificare și pași stabiliți din timp. Ține cont de sfaturile de mai jos pentru o petrecere de Crăciun de neuitat.

1. Întocmește lista cu invitați

E destul de evident și necesar. Gândește logic – spațiul pe care-l folosești este limitat și are o anumită capacitate. Iată de ce gândește-te la posibilul număr de oaspeți, să-ți aranjezi spațiul în cel mai eficient mod. Nu uita să trimiți invitații RSPV și să stabilești o dată pentru confirmarea prezenței.

2. Pregătește meniul

Evident, dar de asemenea necesar. Probabil că procesul de pregătire a bucatelor îți ia cel mai mult timp. Stabilește numărul de bucate pe care vrei să le servești, de asemenea, ține cont de preferințele și obiceiurile alimentare ale oaspeților. Oaspeții, de obicei, vin cu ceva la masă, poți să-i întrebi din timp ce vor aduce, astfel poți să te focusezi pe un număr limitat de bucate.



3. Planifică bugetul

Să gazduiești o petrecere - presupune numeroase cheltuieli. Poate fi o provocare să încerci să le acoperi pe toate odată. Planifică cheltuielile și încearcă să cumperi produsele pe rând. De exemplu, lasă produsele ușor alterabile pe ultima sută de meri. Pentru sfaturi mai eficiente de planificare a bugetului citește articolul Cum să îți planifici bugetul de Crăciun.



4. Planifică așezarea invitaților la masă

Oaspeții tăi vor fi, în mare parte, membrii familiei și prietenii apropiați, deci îi cunoști foarte bine. Încearcă să-i așezi lângă persoane alături de care să se simtă bine și să se bucure de compania lor. Poți să pregătești biletele și să le pui lângă fiecare farfurie. Acest truc îți va ajuta oaspeții să așeze la masă. De asemenea, planifică ordinea bucatelor pe masă. Aceasta te va ajuta să ții sub control și să eviți haosul.

5. Gândește-te la copii

E foarte probabil ca oaspeții să vină cu copii. E cam imposibil să-și păstreze calmul și să nu se plictisească în timp ce stau cu adulții. Instalează o masă mai mică unde copiii să găsească snackuri; pregătește o zonă de joacă, astfel ei nu te vor împiedica să-ți faci treaba.


6. Creează atmosfera

Creează o atmosferă unică și caldă folosind decorațiuni pentru Crăciun, lumânări și muzică, asftel oaspeții tăi se vor simți confortabil. Găsește mai multă informație despre crearea unei atmosfere de sezon senzațională în articolul Atmosfera de Crăciun.

7. Fă ceva deosebit

Odată ce petrecere e în toi, gândește-te la ceva care o va face de neuitat. De exemplu, pregătește mărturii făcute de tine sau fă o poză de grup, printeaz-o și trimite-o oaspeților după ospăț. Astfel, îți va face petrecerea memorabilă.

Comentarii