Cum sa iti planifici bugetul de Craciun

Craciunul este o perioada plina de provocari, in special legate de organizare si planificare. Sunt multe lucruri de facut mai ales daca organizezi o petrecere. Cea mai mare problema ramane totusi stabilirea unui buget pe care sa il si respecti. Afla cum sa iti planifici Craciunul fara sa dai faliment .

Cel mai important este sa incepi din timp.
In acest fel vei avea posibilitatea sa faci ajustari, daca ai nevoie. Stabileste o lista de cheltuieli, de exemplu organizeaza-le pe categorii: cadouri, mancare, decoratiuni, etc. Este un punct de plecare bun si poti aduga detalii pe parcurs.

Dupa ce ti-ai notat totul gandeste-te la suma pe care ai de gand sa o cheltuiesti: care este suma pe care o ai deja disponibila si care sunt zilele in care iei salariul si bonusurile de Craciun. 



Stabilirea bugetului este foarte importanta si orice iti planifici sa faci depinde de acesta etapa. Seteaza o cronologie a cheltuielilor care sa se potriveasca cu lista deja notata.


Acum ca stii care este bugetul poti trece la detalii. Gandeste-te la persoanele carora vrei sa le cumperi cadouri si stabileste cate o valoare maxima pentru fiecare in parte. Daca te ocupi de organizarea unei petreceri imparte cheltuielile- de ex. poti achizitiona mai devreme articolele non-persibalile.

Sarbatorile reprezinta cel mai bun sezon de vanzari pentru magazine. Muzica si decoratiunile folosite iti creaza iluzia ca faci cele mai bune investitii, dar realitaea este ca ai tendinta sa cumperi lucruri de care nu ai neparat nevoie. O alternativa o reprezinta shopping-ul online. In acest fel economisesti timp si beneficiezi si de super oferte.

Unele persoane spun ca viziteaza magazinile pentru a gasi inspiratie pentru cadourile de Craciun. Dar si acesta este o capcana, pentru ca in agitatia specifica momentului luam decizii pe care le regretam ulterior sau vedem oferte mai bune mai tarziu. Alternativa este din nou online: gasesti aici foarte multe idei de cadouri. Poti sa te inspiri din articolul Idei de cadouri (Early Christmas gifts ) sau sa profiti de ofertele speciale pe care le-am pregatit.

Cand vine vorba de stabilirea bugetului de Craciun nu uita ca cele mai simple lucruri sunt si cele mai importante. Timpul este esential asa ca incepe pregatirile in avans si noteaza o lista de cheltuieli. 

Organizeaza zilele de cumparaturi in functie de zilele in care iei salariul si poti incepe cautarile. Shopping-ul online are multe beneficii asa ca o idee buna este sa incepi cumparaturile chiar in fata calculatorului.


Comentarii