5 lucruri pe care trebuie sa le cunosti despre un bronz sanatos

Îngrijirea de vară este mult mai complexă decît aplicarea unei creme cu factor de protecție solară înainte de bronz. Ea mai include și tratamentul pe care îl acorzi pielii după plajă. Citește mai jos citeva sfaturi despre cum să te protejezi de acțiunile negative ale soarelui pentru a avea un bronz cît mai sănatos și frumos.
1. Evită bronzul cu pete
Cea mai populară perioadă pentru bronz este după micul dejun în orele cele mai periculoase, între 11 și 3 pm. Razele soarelui sunt cele mai puternice în acest interval și pot cauza cele mai mari daune pe termen îndelungat. 
Este esențial să aplici o cremă care te va proteja cu cel putin 15 minute înainte de bronz, iar această aplicare să includă tot corpul. Nu uita de fața ta, aceasta are cea mai mare necesitate de protecție, acoperă bine nasul, obrajii și urechile, nu uita de glezne, și de spatele gîtului pentru a evita să te bronzezi cu pete. 
Acoperă buzele cu un stick protector SPF. Acestea sunt părți ale corpului pe care uităm adesea să le dăm bine cu cremă.
2. Ce este SPF?
Pielea este expusă la 2 tipuri de radiație UVB și UVA. 
Prima cauzeaza arsuri de piele și pe termen lung pete pigmentare care duc la îmbătrînirea pielii. Pe creme vei găsi inscripția cu mențiunea SPF, care înseamnă Factor de protecție solară, aceasta calculează eficiența cremei împotriva razelor UVB. Numărul indicat ajută și la calcularea termenului de timp între aplicările de cremă, respectiv, pentru un factor mai ridicat, și timpul între aplicări poate fi mai mare. Cît de repede te poți arde depinde însă de tipul de piele pe care îl ai. De exemplu, dacă ai piele deschisă la culoare, și te poți arde în 10 minute de la expunerea la soare, SPF 200 îți va oferi protecție solară 200 minute, aproximativ 3 ore. 
Ce se întîmplă cu razele UVA? 

Nivelul de protecție împotriva lor este indicat de semnul PA, numărul de + care îl însoțesc indică acest nivel, respectiv, 3 + sunt un nivel foarte înalt de protecție. Cu toate acestea, este însă necesară reaplicarea cremei la aproximativ fiecare 2 ore, sau după ce ieși din apă, sau transpiri, pentru a fi sigur de eficiența cremelor și a protecției.
3. O cremă nu este suficientă
După ce te-ai dat cu cremă pe corp, trebuie să înțelegi că părul și ochii tăi oricum rămîn expuși radiației. Prea mult soare va dăuna părului tău lăsîndu-l uscat, tern și decolorat. Mereu adu-ți aminte că ai nevoie de extra-protecție. Oricare ar fi preferințele tale în materie de fashion, poți alege să porți o pălărie stilată, sau turban sau pur și simplu te poți porni cu o umbrelă colorată. Protejează-ți ochii cu ochelari de soare.
Alege ochelarii care au filtru de la UV400 pentru a fi sigură 99% de protecția ochilor împotriva ambelor tipuri de raze UVB și UVA. Modelul rămîne la discreția ta.
4. Ce se întîmplă după o ședință de bronz
La fel de importantă ca protecția pielii tale în timpul bronzului este și îngrijirea ei după. Razele solare o pot lăsa uscată și obosită. Adu-ți aminte să te ingrjijești și să-ți hrănești pielea cu creme post-bronz. Nu numai că îți vor oferi o senzație de răcorire dar și vor accentua bronzul. 
Alege produsele cu vitamine pentru a hrăni adițional pielea și a o păstra sănătoasă. Pentru părul tău folosește produse cu keratină care îți vor hrăni din interior părul și îl vor face mai puternic, protejîndu-l împotriva razelor dure. Seara aplică o mască bogată în vitamine cu Brazilian Acai care îi vor reda strălucirea.
5. Păstrează culoarea pentru mai mult timp
Nu lăsa vara să plece prea repede! Bucură-te de bronzul tău frumos mai mult timp. Acum e timpul să folosești creme care vor accentua bronzul căpătat peste vară și care îți vor păstra pielea sănătoasă și moale. Încearcă cremele și spray-urile cu formule strălucitoare, dar și cu vitamine pentru a ajuta totodată și la regenerarea pielii și a-i asigura o nuanță frumoasă și sănătoasă!
Ce mai aștepți? Treci la bronz!!

Comentarii