Trucuri pentru unghii de invidiat

Care sunt secretele unei manichiuri perfecte? Avem 7 trucuri care te vor ajuta sa ai unghii frumoase si sanatoase.
1. Protejeaza mainile



Pielea mainilor este expusa in fiecare zi la efectele nocive ale frigului, soarelui, detergentilor si acestia sunt doar cativa dintre factorii daunatori. Lipsa glandelor sebacee si existenta celor sudoripare face ca stratul subtire al epidermei mainilor sa fie predispus la deshidratare si alergii.


Pentru a proteja mainile foloseste apa calduta, nu fierbinte pentru ca acesta slabeste bariera de protectie a pielii. Atunci cand faci curat sau speli vase foloseste manusi pentru a evita contacul direct cu detergentii. Acestia usuca pielea si provoaca alergii.


In sezonul rece foloseste manusile pentru a evita ca pielea sa devina aspra si sa se crape.

2. Hraneste si hidrateaza



Dupa ce te speli pe maini aplica o o crema hidratanta cu ingrediente sau emolienti naturali precum: miere, aloe, glicerina, cacao si vitaminele A, C sau E. Acestea ajuta pielea sa isi pastreze catifelarea, supletea si in plus o parfumeaza discret.


Iarna este recomandat sa folosesti formule imbogatite pentru o protectie sporita, iar o data cu inaintarea in varsta alege formule cu ingrediente active precum retinol, care are proprietati regeneratoare si diminueaza ridurile. Poti folosi din cand in cand si exfoliant pentru maini.



Iti recomandam unul preparat acasa cu ulei de masline, zahar si suc de lamaie pentru hranire, hidratare si uniformizarea culorii pielii.





Crema de maini cu lapte si miere
• hidrateaza pielea uscata• se absoarbe rapid in piele• parfumeaza discret

Cum actioneaza: formula cu proteine din lapte si miere hidrateaza pielea in pronfunzime si ofera catifelare de lunga durata.


Cremă de mâini hrănitoare cu extracte de cacao și floare de lotus
Crema de maini hidratanta cu cacao
• hidratează si ofera confort pielii
• are o aromă placuta


Extractul de cacao hidrateaza pielea in profunzime, iar floarea de lotus are calitati anti-inflamatorii si calmante.



Cremă de mâini cu vanilie și soia


• hidrateaza pielea uscata• se absoarbe rapid in piele• parfumeaza discret

Cum actioneaza: formula contine vanilie si soia. Vanilia este cunoascuta pentru proprietatile sale hidratante si anti-imbatranire. In plus are si o roma discreta frumos parfumata.
Mod de folosire: aplica pe maini ori de cate ori simti nevoia.

3. Relaxeaza mainile



Mainile ne sunt solicitate in fiecare zi atunci cand folosim calculatorul sau telefonul mobil si astfel pot aparea tensiuni musculare si dureri.


Pentru a relaxa mainile poti incerca cateva excercitii simple, de exemplu strange o minge de cauciuc cateva secunde si apoi elibereaza mingea relaxand complet degetele. O alta varianta este masajul profesionist.

4. Alimentatia conteaza



Unghiile spun multe despre starea de sanatate. Daca suprafata unghiei este aspra, ondulata sau prezinta modificari de culoare poate reprezenta o lipsa de minerale, vitamine sau chiar probleme hepatice.


Pentru a-ti mentine unghiile sanatoase nu este suficient sa aplici numai produse speciale, este important ca dieta ta sa fie bogata in acizi grasi, proteine, vitaminele B, C, A, magneziu, fier, calciu si zinc. Include in regimul tau spanac, broccoli, migdale, oua, cereale, paine integrala si fructe de mare.

5. Ingrijeste cuticulele




Foloseste creme care inmoaie cuticulele pentru a le face usor de impins. Alege formule cu vitamine si ingredient hidratante precum aloe vera. Vei obtine astfel cuticule cu aspect placut si sanatos.
Evita sa tai cuticulele, este suficient sa le impingi la baza unghiei.


Tratament pentru cuticule Mira Complex


Inmoaie si imbunatateste aspectul cuticulellor pentru maini de invidiat. Usor de aplicat.

6. Pileste-le corect







Pentru un aspect placut unghiile trebuie sa fie moi, stralucitoare si frumos definite. Pentru a obtine aceste rezultate nu mai este nevoie sa mergi la salon, poti folosi dispozitivul 3 in 1 pentru manichiura cu 3 accesorii: pila de diamant pentru definire si indepartarea pielii moarte, pila de piatra care netezeste suprafata unghiei si buffer pentru stralucire.

7. Foloseste lacul de unghii



Aplica lacuri de unghii/tratamente cu formule pentru intarirea si stralucirea unghiilor. Poti folosi doar un lac de unghii transparent sau poti folosi lacul ca o baza pentru aplicarea nunatei dorite.


Lacul pentru intarirea unghiilor cu calciu si proteine din grau te ajuta sa obtii unghii puternice si sanatoase. Daca unghiile se exfoliaza sau se crapa foloseste lichidul cu cheratina, ingredient care ajuta la regenerarea si intarirea unghiilor. Intaritorul pentru unghii cu straluciri prelate fortifica si ofera stralucire.


Lac pentru întărirea unghiilor cu proteine de grâu și calciu.Formula gel întăreşte şi îngrijeşte unghiile, oferind un luciu natural.


Mod de folosire: Poate fi folosit înainte de a aplica lacul colorat, ca bază de unghii, sau purtat deasupra acestuia, ca întăritor.






Tratamentul confera unghiilor un aspect sanatos si o stralucire perlata. Formula lichida se usuca rapid. In plus, recipientul cu perie incorporata face aplicarea mult mai usoara.









Lichid pentru prevenirea exfolierii şi crăpării unghiilor

• hidratează şir regenerează unghiile
• previne exfolierea unghiilor• conţine Keravit®

Comentarii