Beneficii chiei

Lupta impotriva radicalilor liberi, te ajuta sa ai o piele stralucitoare si iti dau o stare de bine. Care sunt puterile ascunse ale micilor seminte cu gust de nuca, pe care le numim “super mancarea”? Chiar imbunatatesc aspectul pielii?
Semintele chia sunt folosite de secole pentru proprietatile lor remarcabile. Astazi au fost redescoperite . Ele reprezinta una dintre cele mai bogate surse nutritionale din lume cu un continut ridicat de acizi grasi Omega 3, vitamine si antioxidanti. Astfel intregul organism are de castigat atunci cand le consumi.
Semintele chia au cel mai ridicat continut de acizi grasi Omega 3, depasind chiar si somonul. Contin cu 30% mai multi antioxidanti decat afinele. Uleiul din semintele chia este bogat in proteine, vitaminele A, B1, B2, B3, fier, magneziu, potasiu, fosfor, cupru si zinc.
In afara de sursa bogata in nutrienti semintele chia au si proprietati de calmare si vindecare pentru piele. Datorita tuturor acestor beneficii micile seminte si-au gasit un loc important in industria cosmeticelor, iar AVON deschide acesta cale prin lansarea noii game de ingrijirea a tenului Nutra Effects, care activeaza puterea semintelor de chia, rodie si strelitzia.
Semintele chia hidrateaza tenul uscat, dar ofera si matifiere pentru tenul gras. In plus calmeaza iritatiile si lupta impotriva aparitiei acneei. Antioxidantii din seminte ajuta la regenerarea celulelor si protejeaza impotriva radicalilor liberi, rezultati in urma poluarii, raspunzatori de imbatranirea preoce. Cu alte cuvinte, aceste miraculoase seminte lupta impotriva semnelor imbatranirii si redau sanatatea si stralucirea naturala a tenului.
Puterea lor vine chiar din interior. Acizii grasi Omega 3 combat acneea, ridurile si ofera hidratare pielii. Vitamina E este un antioxidant puternic care lupta impotriva ridurilor si a inflamatiilor. Mentine pielea supla si catifelata. Vitamina B3, un cunoscut antiinflamator reduce roseata si calmeaza pielea. Zincul controleaza excesul de sebum si formeaza o bariera protectoare impotriva infectiilor. Este un element esential in vindecarea tesuturilor, ajutand pielea sa se vindece dupa acnee si prevenind aparitia cicatricilor. Nu in ultimul rand are proprietati anti-imbatranire.
Care sunt efectele secundare ale folosirii beneficiilor acestor seminte? Piele sanatoasa si stralucitoare, adio probleme specifice ale tenului!

Comentarii