Ingredientele care sterg urma timpului

Procesul de îmbătrânire este natural, însă nimeni nu vrea să își dezvăluie adevărata vârstă. Din fericire există ingredient, care te ajută sa păstrezi aspectul tânăr al tenului și să minimizează semnele de îmbătrânire. 

Vitamina E
Unul dintre cei mai cunoscuți antioxidanți se găsește în spanac, migdale, avocado, masline dar și în cremele de față. Corpul uman nu produce această vitamină, așa că nu trebuie să lipsească din regimul tău zilnic. Este un antioxidant puternic, care te protejează de acțiunea distructiva a poluării. Vitamina E redă aspectul tânăr și frumos al pielii, pastrând-o sănătoasă.
Retinol
Retinolul este un derivat al vitaminei A care ajută la reducerea ridurilor prin accelerarea procesului regenerării celulare și stimularea producției de colagen. Este numit și „ingredientul care ajuta celulele să comunice”. Ajută la curățarea porilor, combate acneea și arsurile provocate de expunerea la soare. Nu este de mirare ca e un ingredient frecvent folosit pentru cremele anti-îmbătrânire. 
Acizii grași Omega 3, 6
Omega 3 și 6 sunt acizi grași esențiali, fără de care organismul nu ar putea funcționa în mod normal. Nu numai pielea se bucură de beneficiile lor, dar și creierul, sistemul circulator și sistemul imunitar. Acești acizi nu sunt produși în organism, așa ca trebuie să îi asimilăm. O importantă proprietate a acestora este că ajuta la reținerea apei. Cu trecerea anilor, celulele pielii își pierd abilitatea de a reține apa. Aminoacizii Omega 3 și 6 ajută la menținerea sănătății celulelor și la funcționarea normală a membranei acestora, astfel celulele își mentin forma, iar tenul rămâne neted. O sursă foarte cunoscută de Omega este peștele, semințele de in, nuci.
Vitamina C
O vitamina solubila în apa, cunoscută și sub numele de acid ascorbic, este adesea folosită pentru a trata răceala, dar are un potențial uriaș pentru îngrijirea tenului. Vitamina C este esențială pentru vindecarea tuturor țesuturilor din organism. Ca și în cazul altor vitamine sau aminoacizi, nici acestă vitamina nu este produsă de organismul uman așa că se obține din ceea ce consumăm. Mulțumită proprietaților sale antioxidante, Vitamina C ajută în lupta împotriva acțiunii radicalilor liberi asupra pielii, menținând aspectul tânăr și sănătos al tenului.
Plantele
Natura ne pune la dispoziție multe soluții pentru îngrijirea tenului. Multe plante precum aloe, levănțică, mușețel și extracte din semințe sunt din ce în ce mai des utilizate în formulele cremelor datorită beneficiilor unice pentru ten. De exemplu, Tiliacora este o plantă care se bucură de o mare popularitate în Asia datorită puternicelor calități de reîntinerire pe care le oferă. Bogată în fibre, calciu, fier și vitaminele A și C asigură pielii nutrienții necesari pentru încetinirea procesului de îmbătrânire.
Ceramidele

Ceramidele reprezintă unul dintre cele 3 tipuri de lipide care alcătuiesc bariera pielii și se găsesc in membrana celulelor. Acestea formează o barieră împotriva infecțiilor, ajută la menținerea unui nivel optim al hidratării, prevenind astfel uscarea tenului. Pe măsura ce celulele îmbătrânesc, nivelul de ceramide scade. Expunerea îndelungată la soare, poate cauza, de asemenea, lipsa ceramidelor și apariția ridurilor. Ajutând tenul prin folosirea cremelor care conțin ceramidă acesta este revitalizat, iar procesul de regenerare este accelerat.

Comentarii