Diferenta dintre parfum, apa de parfum si apa de toaleta

De ce parfumul miroase diferit de apa de toaleta sau de apa de parfum din moment ce poarta acelasi nume? Ei bine, explicatia vine din procesul de extragere a esentelor si din diversele procentaje ale fiecarei arome. Mai exact?
Fiecare parfum, inca de la formele clasice produse in Franta in trecut, poarta in el trei note principale care se imbina pentru a da aroma finala.

Notele de varf sunt cele care creeaza prima impresie olfactiva, insa nu au o rezistenta prea mare, notele de mijloc urmand sa se dezvaluie pe parcursul catorva ore. 

Notele de baza sunt insa cele care pot persista chiar si 24 de ore. Imbinarea in concentratii diferite ale acestor arome este ceea ce face diferenta intre parfum, apa de parfum, apa de toaleta si apa de colonie.

Parfumul este esenta care, derivata, produce toate celelalte tipuri aromate. El contine aproximativ 40% uleiuri esentiale aromate diluate intr-un alcool special. Dintre acestea, 50% sunt esentele ce formeaza notele de baza, cu aroma persistenta in timp. Aplicarea se face prin simpla atingere a pielii cu dopul recipientului.

Apa de parfum este cel mai des intalnita in preferintele femeilor. Concentratia de uleiuri esentiale este intre 7 si 14%. Aroma ramane pe piele in cateva ore doar in proportie de 30%. Pentru a-l face sa persiste cat mai mult este bine sa pulverizati in zone calde ale corpului: incheietura mainii, gat, intre sani sau in spatele genunchiului.

Apa de toaleta are o concentratie lejera de parfum, de pana la 3%, si isi pierde calitatea in maximum 4 ore de la aplicare. Un astfel de produs este gandit la aceasta concentratie pentru a putea fi pulverizat periodic intreaga zi. Aplicarea ei se face de la o oarecare distanta sau se poate pulveriza pe peria de par inainte de utilizare.

Comentarii