Uleiurile, solutia perfecta pentru hidratarea pielii in sezonul rece


Temperaturile scazute din ultima vreme nu ne afecteaza numai din punct de vedere psihic, ci si fizic. Probabil ai observat si tu ca in aceasta perioada atat tenul tau, cat si pielea si parul sunt mult mai uscate si mai sensibile. Oricat de mult ai insista cu hidratarea, este aproape imposibil ca la un moment dat sa nu te trezesti cu mainile uscate, cu mici iritatii pe fata ori cu pielea corpului neplacuta la atingere. Din fericire insa, avem solutii: uleiurile!

Fie ca le alegi pe cele pure, vegetale, pe cele uscate sau parfumate, efectul va fi acelasi. Piele protejata, hranita si catifelata, par moale si stralucitor, unghii si cuticule sanatoase.

Cu toate ca in ultima perioada uleiurile au revenit in centrul atentiei, exista inca mitul conform caruia numai persoanele cu piele foarte uscata se pot bucura de beneficiile lor. Gresit. Chiar daca ai pielea sensibila sau cu tendinte de ingrasare poti folosi uleiuri de corp. Mai mult decat atat, uleiurile pot fi folosite chiar si pentru hidratarea tenului, atata timp cat sunt suta la suta vegetale, nu contin alcool, parabeni sau conservanti.





Ulei de corp cu minerale, Skin So Soft, Avon

De exemplu, poti folosi uleiul de migdale presat la rece in loc de crema de ochi. Uleiul de catina este foarte nutritiv si te ajuta sa obtii o piele usor bronzata. Nu te speria de culoarea inchisa pe care o are. Odata ce intra in piele, nu va mai fi atat de intensa; in plus, poti inlatura excesul spalandu-te cu apa si tamponad pielea cu un prosop de unica folosinta, din bumbac. De asemenea, poti apela si la binecunoscutul ulei de masline! Fie il folosesti pentru a prepara un scrub mecanic, fie ca tratament intensiv: masezi pielea cu ulei si apoi aplici un strat de vaselina cosmetica. Vaselina impiedica deshidratarea si actioneaza ca o bariera permitand ingredientelor sa intre mai repede in piele.

Pentru a te bucura la maximum de efectele uleiurilor este recomandat sa le folosesti imediat dupa baie, pe pielea umeda. Astfel uleiul va fi mai bine absorbit in piele, impiedicand deshidratarea. In cazul in care ai pielea foarte uscata poti folosi un ulei de corp seara, inainte de culcare. Pentru calcaie fine tot sezonul, dupa un gomaj riguros, aplica glicerina cosmetica din abundenta, apoi ulei de masline si in final, vaselina cosmetica. Poarta niste ciorapi din bumbac si lasa ingredientele sa-si faca efectul in timpul noptii. Poti utiliza acelasi procedeu si pentru maini, protejandu-le cu manusi cosmetice din bumbac.

Uleiurile sunt extrem de eficiente si pentru zonele cu probleme - coate, calcaie - dar chiar si in lupta impotriva celulitei. Aplica zilnic un ulei anticelulitic cu efect termic si maseaza zonele cu probleme, iar efectele vor fi vizibile in doar cateva saptamani. Chiar daca celulita nu va disparea foarte usor, aspectul pielii se va imbunatati considerabil. Alege un ulei din gama Skin so Soft si Planet Spa.


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza, asa ca te invit sa iti spui parerea: